Колко е важен дизайнът на менюто

Колко е важен дизайнът на менюто? Сигурни сме, че сте вложили наистина много усилия и средства в създаването на страхотен интериор в ресторанта си. Постигнали сте оригинална атмосфера, каквато няма наоколо. Оборудвали сте кухня за чудо и приказ. Подбрали сте страхотни ястия, които да предложите на гостите си. Но често собствениците и управителите на заведения забравят важността на един малък детайл: качествената изработка на менюта.

Ако не сте убедени, че външният вид на списъка с ястия и напитки играе някаква съществена роля, молим да прочетете следващите редове.

Защо менюто е важно?

За да влязат при вас, хората първо са привлечени от стила и атмосферата на ресторанта ви. Но вие не сте ги привлекли просто за да седят по масите, а искате да поръчват колкото се може повече, нали?

Трябва да знаете, че за тази цел най-силното ви оръжие е менюто. То е най-важният ви рекламен елемент. Ако интериорът предразполага гостите ви да прекарат повече време при вас, то именно менюто провокира апетита и жаждата им и ги кара да правят повече и по-големи поръчки.

Всички знаем, че освен с устата си, ние се храним и с очите си. Ето защо професионалният дизайн на менюта наистина може да повлияе върху желанията на клиентите. Един добре изглеждащ и подреден списък с предложения може деликатно да насочва вниманието към ястия и напитки, от които имате най-голяма печалба. Може тактично да напомня, че има нужда и от друг тип храна или питиета. И не на последно място, може да изглежда толкова апетитно, че да поддържа желанието да се опита още нещо, и още нещо, и още нещо…

Но за да стигнем до това, менюто преди всичко трябва да има уникален дизайн на корицата. Трябва да изглежда така, че клиентът да иска да го вземе и разглежда възможно най-дълго.

Как изглежда съвършеното меню?

Истината е, че няма универсални менюта за ресторанти. Това, което е подходящо за едно място, се оказва пълен провал за друго. За да превърнете менюто в работещ рекламен инструмент, то трябва преди всичко да отговаря на атмосферата на вашето място, да представя възможно най-точно вашето реноме и цели.

Основни правила в създаването на менюта за заведения

Все пак има няколко основни правила, които е задължително да спазвате при създаването на визуалния облик на менютата.

  1. Обмислете предварително какъв искате да бъде цялостният облик на вашето заведение, какво да внушавате на гостите си. Класа и изтънченост? Щури забавления? Домашен уют? Едва след това се заемете със създаването на уникалния дизайн на меню, от който имате нужда. То трябва да следва цялостната ви концепция, като същевременно изкушава клиентите да поръчват.
  2. Тъй като менюто има не само съдържание, а и визия и естетическа стойност, важно е външният му вид да съвпадне цветово и стилово на обзавеждането на заведението. Не забравяйте, че менютата стоят по масите и на практика са част от интериора.
  3. Използвайте услугите на професионалист, дори да искате съвсем проста и изчистена изработка на меню. Евтините варианти често са толкова нескопосани, че вместо да печелят поръчки, по-скоро отказват клиентите от храната ви.

Поддръжка на менютата

За да поддържате жив апетита на гостите си, важно е менютата да имат безупречен външен вид и винаги да изглеждат като нови. Смачканите, мръсни и захабени корици и листи създават впечатление за липса на хигиена и немарливост към храната. Със сигурност не искате гостите ви да мислят така за ресторанта ви, нали?

За съжаление, честата употреба на менютата бързо ги захабява, което налага постоянно да влагате средства в подмяната им с нови. Можете да избегнете този момент още в самото начало, като изберете качествена изработка на менюта от подходящ материал, който се поврежда трудно и се поддържа лесно.

Освен познатите хартиени и кожени корици на менютата, напоследък на пазара се появи един нов продукт, който позволява едновременно създаване на уникален дизайн и лесна поддръжка. Този материал за изработка на менюта е екосъобразен, създаден от целулозни фибри и е сходен с материала на дънковите етикети. Изглежда изключително красиво, приятен е на допир и създава усещане за топлина и уют.

Но най-важното качество на тези уникални менюта за заведения е, че са изключително здрави, могат да се перат в перална машина и да се гладят. Това позволява да ги използвате дълго време, без да се налага да ги подменяте често.

Повече за уникалната визия и изработка на менюта можете да видите ТУК.

__________________________________________________________________________________

Menu Moda – DAG Style е на българския пазар от 2 години, като предлага висококачествени продукти, съобразени с желанията на своите клиенти. Менютата са изработени от корк, кожа, PVC и други екосъобразни материали, като своевременно са дизайнерски проектирани, за да удовлетворят желанията и на най-взискателните клиенти.

Разгледайте всичките ни колекции тук: http://menumoda.bg/collections

Искате да получавате актуална информация за новостите, последните колекции, текущи промоции и събития, на които участва Menu Moda ?
Тогава последвайте нашата
Facebook страница на следния адрес: https://www.facebook.com/MenuModaITNCO/