Как се отваря ресторант

Какви документи са необходими за отваряне на ресторант? Към кои институции трябва да се обърнете, за да набавите всичко необходимо? Има ли изисквания, които трябва да покриете, и как да разберете какви са?

Вижте още “Как се отваря ресторант”

MENU MODA с участие в изложението „За туризма от А до Я  2019”

MENU MODA 

Oтново взе участие в изложението – договаряне за професионалисти „За туризма от А до Я”. Тази година то се проведе от 16-ти до 23-ти април последователно в Слънчев бряг, Бургас и Созопол. Изложението е Бизнес ту бизнес ориентирано и събра на едно място хотелиери, ресторантьори и туроператори с компаниите, които предлагат продукти и услуги в полза на туристическия бизнес.

Вижте още “MENU MODA с участие в изложението „За туризма от А до Я  2019””

Защо трябва да имаме отделно меню за коктейли

Чудили ли сте се някога защо изисканите ресторанти имат отделно меню за коктейли? Дали е богаташки каприз и излишно разточителство или работещ трик за повече продажби? Днес ще Ви отговорим точно на този въпрос.

В началото – няколко въпроса

За да Ви помогнем да разберете смисъла на отделното меню за коктейли, ще Ви помолим първо да си отговорите на няколко въпроса:

Вижте още “Защо трябва да имаме отделно меню за коктейли”

Най-подходящото меню за заведение на морето

Меню за заведение на морето? Менютата в заведенията край морето винаги създават неприятности на управителите. Основният проблем е, че кориците и листовете се захабяват изключително бързо. Често се оказва, че не могат да запазят добрия си вид, дори в рамките на един сезон.

Вижте още “Най-подходящото меню за заведение на морето”

Как да изберем добър персонал за заведение?

Не е тайна, че днешната конкуренция в сферата на ресторантите, кафенетата и другите заведения е много висока и голяма роля в тази борба играе персоналът. Нивото и качеството на обслужване на клиентите или появата на проблеми в заведението зависи както от администрацията, така и от сервитьорите, барманите, готвачите и дори от миячите на съдове. В такъв случай, как да подберем точния персонал? Обикновено се пуска обява в специализираните сайтове.

Вижте още “Как да изберем добър персонал за заведение?”

Колко е важен дизайнът на менюто

Колко е важен дизайнът на менюто? Сигурни сме, че сте вложили наистина много усилия и средства в създаването на страхотен интериор в ресторанта си. Постигнали сте оригинална атмосфера, каквато няма наоколо. Оборудвали сте кухня за чудо и приказ. Подбрали сте страхотни ястия, които да предложите на гостите си. Но често собствениците и управителите на заведения забравят важността на един малък детайл: качествената изработка на менюта.

Ако не сте убедени, че външният вид на списъка с ястия и напитки играе някаква съществена роля, молим да прочетете следващите редове.

Вижте още “Колко е важен дизайнът на менюто”

Трикове за повече поръчки

Подходяща музика, вкусна храна, добро обслужване – със сигурност знаете, че това привлича клиенти в даден ресторант, затова Menu Moda ще ви даде няколко трикa за повече поръчки.  Но чували ли сте за психологията на менюто и за това как то може да повлияе върху поръчките?

Ще ви запознаем с няколко основни правила, върху които се гради изкуството на неустоимите менюта. За целта е нужна малко психология на клиента и няколко добри изследвания на специалисти по въпроса с менютата.

Вижте още “Трикове за повече поръчки”

Menu Moda със забележително участие на SIHRE 2018

Menu Moda представи две нови колекции по време на SIHRE 2018. Най-голямото изложение в ХоРеКА сектора се проведе в Интер Експо Център, от 7 ноември до 10 ноември.

Менютата от двете линии “CUSTOM” и “JUTE” са изпипани до най-малкия детайл . Със своите дръзки елементи и смели цветове, подходящи за всеки интериор. Освен стилни, те са и изключително качествени.

Вижте още “Menu Moda със забележително участие на SIHRE 2018”

Изживяването в ресторанта започва от красиво меню

Ето какво казват любезните ни партньори от Sofia Restaurant Week за Menu Moda:

“Ние избрахме Menu Moda!
Sofia Restaurant Week държи на качествената храна и незабравимото кулинарно преживяване, което предлагат участващите във Фестивала ресторанти.


Вижте още “Изживяването в ресторанта започва от красиво меню”

Menu Moda с първа по рода си продуктова презентация за България

Продуктова презентация на менюта за заведения и хотели от Menu Moda. Компанията – официален представител на DAG Style за България – представи своите продукти в столичен клуб вчера. Специализирани в изработка на менюта и аксесоари за ХоРеКа сектора.

Специални гости на събитието бяха Джулия Палберти, Глобален директор „Маркетинг и бизнес развитие“ и Силвия Белоти, Официален фотограф на DAG Style.

Вижте още “Menu Moda с първа по рода си продуктова презентация за България”