БЛОГ

Най-добрият млад „Мишлен” шеф и неговата престилка

Най-добрият млад „Мишлен” шеф и неговата престилка

В колекцията на Меню Мода ще откриете изключителни, дизайнерски престилки за бармани, сервитьори и готвачи. Но има три линии, в които всяка престилка за ресторант е създадена специално от някой от най-добрите шеф готвачи в Европа – носители на звезди „Мишлен”, управляващи кухните в едни от най-изисканите ресторанти в Европа.

Тук ви представяме престилка за ресторант БАРСЕЛОНА, която е сътворена според вкуса, нуждите и професионалния опит на съвсем младия шеф Джо Гроотарс, който става звезден готвач още на 26 години. Ето малко повече за престилката и за самия Джо.

Кой е Джо Гроотарс

Броят на професионалните постижения на шеф Джо Гроотарс от наградения със звезда  „Мишлен” ресторант Altermezzo в гр. Тонгерен, Белгия изглежда впечатляващо. Той е най-добрият млад готвач на „Мишлен” през 2018, най-добрият млад готвач на Gault&Millau и е сред петте най-добри млади готвачи в Европа. А само преди няколко години е правел палачинките в ресторанта…

Признанията

Периодът от ноември 2017 до края на 2018 за него е истински скок.

Беше много натоварено и година изтече бързо – казва приветливият готвач. – Разбира се, беше много хубаво. Преди моите индивидуални награди и звездата „ Мишлен”, аз вече работех в телевизия, но след това получих молби от всички и от всякъде. Признанието на други готвачи, от които се учех, е най-важното за мен. Сега те знаят кой съм. Отидохме да отпразнуваме получаването на звездите с Петер Гуусенс от Hof van Cleve (в Кройсхаутем, Белгия – бел. пр.). Той ме поздрави лично. Истинска чест! Ако сега се сблъскам с него, той знае кой съм и знае ресторанта. Преди би си помислил: „Кой е този?“

Любовта на живота му Лана

Фотосесии, интервюта, рекламно лице, работа в телевизията… И всичко това, докато продължава да управлява кухнята на звезден бизнес. Възниква въпросът дали все още има време за готвене.

Твърде малко – признава Джо. – Решил съм да забавя малко скоростта и да се фокусирам основно върху ресторанта. Аз ще продължа да правя, каквото е нужно, но ще изясня за себе си какво е добре за мен.

За щастие, той намира голямата си любов – Лана, в собствената си кухня.

Любов към готвенето и любов в кухнята. Не е ли страхотно? В началото беше по-трудно да работим заедно. След известно време се научихме да се сработваме и вече нямаме проблеми. А и сега живеем заедно.

Без глупости

Начинът, по който Джо се справя с вниманието и хората, той прилага и в кухнята си.

Моят стил на готвене е „без глупости”. Това, което виждате, е това, което получавате. Без скрити техники. Всичко е чисто. В кухнята ние не се занимаваме с въпроси, с които не трябва да се занимаваме. Мисля, че това е важно.

И макар че неговата територия е кухнята, готвачът се интересува и участва във всички други аспекти на работата в звезден ресторант. Като например как е облечен персоналът.

Една красива престилка допринася към имиджа на бизнеса. Ако трябва да посрещна и настаня гости на масата, аз искам и да изглеждам добре. Това е част от гурме преживяването. Нещата трябва да се оглеждат добре от всеки ъгъл. Хората трябва да си мислят: „Боже, те изглеждат толкова елегантни!” Трябва да виждат, че ние имаме усет и към детайлите.

Аз съм много доволен от крайния вид на моята престилка. Много красива, елегантна и модерна. Тя не е традиционна престилка и се вписва перфектно в интериора на Altermezzo.

Престилка за ресторант БАРСЕЛОНА

Линията на своята престилка за ресторант Джо Гроотарс кръщава на испанския град Барселона. Ето какво е неговото обяснение:

Барселона е място, където се чувствам спокоен. Там намирам истинския кулинар в себе си. В последните години ходих там няколко пъти. Местната кухня предлага толкова много възможности, които са свързани с морето. Не само на гурме ниво, а и за по-малките заведения. Това ми харесва.

Повече за вида, качеството и различните варианти на престилка БАРСЕЛОНА научете в каталога ни.

Сайтът използва бисквитките (Cookies), които ни помагат да предоставим определени полезни функционалности. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с използването на бисквитки съгласно нашата Политика за използване на бисквитки.