MENU MODA

×

Модни кулинарни тенденции за 2020 година

Ако се чудите какво ново да сложите в менюто на ресторанта си така, че да бъде в крак със световните модни кулинарни тенденции за 2020 година, следващите редове са за вас. Ще видите мненията на известни американски шеф готвачи, които дадоха своите прогнози за това как ще изглежда ресторантьорския бизнес през 2020 година и какви ще бъдат печелившите промени в него.

По-здравословна кухня

„Като млад готвач/су шеф, работещ във времето на шефовете тип „лоши момчета“, мисля, че по-новите готвачи са по-фокусирани върху здравето, внимателното хранене, устойчивите храни и начин на живот, добрият външен вид. Такова готвене с такова мислене. Храна за тялото, духа и ума. “ – Касиди Дабни, главен готвач на Blackberry Farm в Тенеси.

Семеен стил на хранене

„Повече предложения в семеен стил: мисля, че повечето ресторанти ще започнат да предлагат това, дори и на изискана трапеза. Актът на споделяне на ястие с някого е толкова древен. Това не само насърчава разговорите, но превръща храненето в по-комуникативен акт и екипно преживяване. “ – Куейм Онуачи, изпълнителен готвач на Kith/Kin във Вашингтон.

Храната на баба и дядо

„Мисля, че традицията ще бъде много важна през 2020 г., храната на нашите баби и дядовци. Ястия, които представляват лична и споделена история.“ – Джош Кълп, главен готвач в Honey Butter Fried Chicken в Чикаго.

По-просто плейтване

„Една тенденция, на която се радвам и очаквам, е неизбежна при плейтването. Защо да гарнирате всичко с киселец или цветя, ако не добавят нищо към ястието? Или да отделите 12 часа, за да направите лимонена пепел, която добавя само цвят? Вълнувам се да видя проста, чиста чиния, така че храната в нея да изпъква по-добре.“ – Меган Стаут, изпълнителен готвач в Noelle в Нашвил.

Зеленчуци, зеленчуци, зеленчуци

„Зеленчуците ще продължат да превземат света и най-вероятно ще заменят голяма част от основните ястия.“ – Джъстин Когли, главен готвач на Aubergine в Кармел.

Интерактивна трапеза

„По-интерактивна трапеза, а отворените кухни и масата на готвачите се превръщат в норма.“ – Кристофър Грос, главен готвач в The Wrigley Mansion във Финикс.

Край на детските менюта

„Като майка аз вярвам, че децата ще се хранят с по-изтънчен вкус през 2020 г. и ще видим края на специалните детски менюта. Благодарение на Instagram и огромното количество хранително съдържание и изображения, които са лесно достъпни, децата имат желание да опитат много повече. Родените през 21 век, повече от всяко друго поколение преди, също предлагат на децата си храна с подправки и мултикултурни кухни в много по-ранна възраст.“ – Лорена Гарсия, готвач и партньор на CHICA в Маями и Лас Вегас.

Доброто старо гостоприемство

„Ресторантите се връщат към обгрижването на гостите и наблягат сериозно на това. Няма вече неглижиране на нуждите на гостите, ще видим, че ресторантите отново започват да стават приветливи.“ – Нийл Фрейзър, готвач и партньор в Redbird в Лос Анджелис.

Приспособяване към диетичното хранене

„Кето варианти за бързо хранене и бързо обслужване.“ – Кацуя Фукушима, изпълнителен готвач и партньор на Daikaya Group във Вашингтон.

Изисканата храна не е мъртва…

„Висшата кулинария ще се върне!“ – Майкъл Сичел, изпълнителен готвач на Gabrielle в Чарлстън.

По-голям акцент върху грижата за околната среда

„Преди всичко се надяваме да видим ресторанти и готвачи, които да са безкомпромисно ангажирани със снабдяване от производители, чиито практики са хуманни, етични, предназначени да регенерират почвата и да насърчават биоразнообразието с цел намаляване на въглеродните емисии. Това се разраства до интегриране на практики като използване на биоразградими почистващи продукти, когато е възможно, намаляване на отпадъците и компостиране. “ – Саманта Кинкейд и Джон Нодлер, шеф готвачи и собственици на Cadence във Филаделфия.

Надяваме се, че ви дадохме достатъчно насоки, за да сте в крак с актуалните модни кулинарни тенденции за 2020 година. Остава да използвате въображението си, за да предложите най-доброто на своите гости.

 

Източник: culinarynewsworld.com